Trainingen

 


Trainingen voor cliënten

Wij bieden trainingen aan jongeren en volwassen met een (licht) verstandelijke beperking. De trainingen worden gegeven op scholen voor speciaal onderwijs en binnen zorginstellingen. Deelnemers krijgen voorlichting en leren vaardigheden waardoor zij weerbaarder worden op het gebied van relaties en seksualiteit.

Girls Talk +

Girls Talk + is een training over relaties, seksualiteit en weerbaarheid. Het doel van de training is meiden weerbaarder maken in hun relaties en seksuele leven. Vooral als het gaat om het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag en onbedoelde zwangerschap.

 Voor wie?

Meiden met een licht verstandelijke beperking tussen de 14 en 21 jaar.

Aantal bijeenkomsten

8 bijeenkomsten van 1,5 uur + een ouderbijeenkomst.

Groep

8 deelnemers.

Download de flyer
Make a Move+

Make a Move + training is een training over relaties, seksualiteit en weerbaarheid. Het doel van Make a Move + is het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, het vergroten van verantwoordelijkheid en positief gedrag te vertonen in hun relaties en seksuele leven. Dit wordt bereikt door jongens te informeren en te leren communiceren over seks en relaties.

 Voor wie?

Jongens met een licht verstandelijke beperking tussen de 14 en 21 jaar.

Aantal bijeenkomsten

8 bijeenkomsten van 1,5 uur + een ouderbijeenkomst.

Groep

8 deelnemers.

Download de flyer
Veilig online

De training Veilig online gaat over omgaan met internet en sociale media. Het doel van de training is het vergroten van zelfredzaamheid en weerbaarheid op internet en sociale media. Deelnemers krijgen informatie en leren vaardigheden om op een veilige en gezonde manier om te gaan met sociale media.

 Voor wie?

Jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking.

Aantal bijeenkomsten

5 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Groep

8 deelnemers.

Download de flyer

Trainingen voor professionals

Wij bieden trainingen aan professionals die werken met mensen met een beperking. De trainingen worden bij CSM gegeven en incompany. Teams van verschillende zorgorganisaties en uit het speciaal onderwijs kunnen meedoen aan een training. Deze trainingen bieden wij aan om professionals meer kennis te geven over seksualiteit bij mensen met een beperking. Professionals krijgen methoden en interventies aangereikt zodat zij in de begeleiding zich meer toegerust voelen.

Basistraining Methodiek van het Vlaggensysteem

In deze training leer je werken met de methodiek van het vlaggensysteem. Het vlaggensysteem is een succesvolle methodiek om seksueel gedrag van kinderen en jongeren met en zonder beperking te duiden en adequaat op te reageren. Je krijgt meer kennis over seksueel gedrag van kinderen, jongeren en mensen met een beperking. Je leert seksueel gedrag te beoordelen, seksueel grensoverschrijdend gedrag te signaleren en op seksueel gedrag te reageren. De trainers zijn gecertificeerd door Movisie, na deelname ontvang je een certificaat van Movisie.

Voor wie?

Professionals die werken met kinderen, jongeren en/of met mensen met een beperking.

Aantal bijeenkomsten

1 dag.

Groep

15 deelnemers.

Accreditatie

7 punten bij het Registerplein voor cliëntondersteuners en gezinshuisouders. 10 punten bij het Registerplein voor GGZ-Agogen, maatschappelijk werk en Sociaal Agogen.

Kosten

€450,- per persoon.

Datum

Woensdag 20 maart 2019.

De training kan ook in company aangeboden worden, dit op basis van een offerte.

Download de flyer
Training Seks & Zo

De training gaat over seksualiteit bij mensen met een (verstandelijke) beperking. De training is gericht op kennis en vaardigheden die je nodig hebt om jouw cliënt te begeleiden op het gebied van relaties en seksualiteit. Je leert over de seksuele ontwikkeling, seksueel (bijzonder) gedrag en seksueel grensoverschrijdend gedrag bij mensen met een beperking. Bewustwording van je eigen seksualiteit en wat dat betekent voor jou als professional vormt een essentieel onderdeel van deze training. Je krijgt verschillende methoden en interventies aangereikt om seksueel gedrag te herkennen, te signaleren en op het gedrag te reageren. Een van de methoden is Buiten de Lijnen, waarin de methodiek van het Vlaggensysteem toegepast wordt op de meer kwetsbare kinderen en jongeren.

Voor wie?

Professionals die meer willen weten over seksualiteit en seksueel grensoverschrijdend gedrag en mensen met een beperking.

Aantal bijeenkomsten

2 dagen.

Groep

15 deelnemers.

Accreditatie

12 punten bij het Registerplein voor cliëntondersteuners, aandachtfunctionarissen, gezinshuisouders, Sociaal Agogen, GGZ-Agogen en maatschappelijk werk.

Kosten

Op basis van offerte.

Datum

Training wordt incompany aangeboden.

Download de flyer